- Բոլորը
- 3 - 5 տարի հնեցում
- 6 - 10 տարի հնեցում
- 11 - 15 տարի հնեցում
- 16 - 20 տարի հնեցում
Դուդուկը բուն հայկական փողային նվագարան է, որի տարիքը կազմում է 3500-4000 տարի:
Այն պատրաստվում է ծիրանենու փայտից:
Ունկնդրելով հայկական այս ավանդական նվագարանի թախծոտ ու հոգեպարար մեղեդիները` հասկանում ես, որ այն խտացրել ու բյուրեղացրել է հայ ժողովրդի պատմական ճակատագիրը:
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 3 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտներից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 250 մլ / 500 մլ / 750 մլ
Դուդուկը բուն հայկական փողային նվագարան է, որի տարիքը կազմում է 3500-4000 տարի:
Այն պատրաստվում է ծիրանենու փայտից:
Ունկնդրելով հայկական այս ավանդական նվագարանի թախծոտ ու հոգեպարար մեղեդիները` հասկանում ես, որ այն խտացրել ու բյուրեղացրել է հայ ժողովրդի պատմական ճակատագիրը:
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 5 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտներից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 250 մլ / 500 մլ / 700 մլ
Դուդուկը բուն հայկական փողային նվագարան է, որի տարիքը կազմում է 3500-4000 տարի:
Այն պատրաստվում է ծիրանենու փայտից:
Ունկնդրելով հայկական այս ավանդական նվագարանի թախծոտ ու հոգեպարար մեղեդիները` հասկանում ես, որ այն խտացրել ու բյուրեղացրել է հայ ժողովրդի պատմական ճակատագիրը:
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 7 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտներից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 250 մլ / 500 մլ / 700 մլ
Դուդուկը բուն հայկական փողային նվագարան է, որի տարիքը կազմում է 3500-4000 տարի:
Այն պատրաստվում է ծիրանենու փայտից:
Ունկնդրելով հայկական այս ավանդական նվագարանի թախծոտ ու հոգեպարար մեղեդիները` հասկանում ես, որ այն խտացրել ու բյուրեղացրել է հայ ժողովրդի պատմական ճակատագիրը:
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 10 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտներից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 250 մլ / 500 մլ / 700 մլ
Դուդուկը բուն հայկական փողային նվագարան է, որի տարիքը կազմում է 3500-4000 տարի: Այն պատրաստվում է ծիրանենու փայտից:
Ունկնդրելով հայկական այս ավանդական նվագարանի թախծոտ ու հոգեպարար մեղեդիները` հասկանում ես, որ այն խտացրել ու բյուրեղացրել է հայ ժողովրդի պատմական ճակատագիրը:
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 15 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտներից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 250 մլ / 500 մլ / 750 մլ
Դուդուկը բուն հայկական փողային նվագարան է, որի տարիքը կազմում է 3500-4000 տարի: Այն պատրաստվում է ծիրանենու փայտից:
Ունկնդրելով հայկական այս ավանդական նվագարանի թախծոտ ու հոգեպարար մեղեդիները` հասկանում ես, որ այն խտացրել ու բյուրեղացրել է հայ ժողովրդի պատմական ճակատագիրը:
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 20 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտներից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 250 մլ / 500 մլ / 750 մլ
Կոնյակն անվանակոչվել է հայոց «Մայր գետ» Արաքսի անունով, որը սկիզբ է առնում պատմական Հայաստանի Բյուրակն բարձրավանդակի առվակներից և հոսելով 1072 կմ ընդհանուր երկարությամբ` միանում Կուր գետին:
Արաքսով ներշնչվել են ինչպես հայ, այնպես էլ օտարազգի պատմիչներն ու գրողները: Հռոմեացի նշանավոր բանաստեղծ Վերգիլիոսը (մ.թ.ա. 1-ին դար) Արաքսը պատկերել է որպես Հայաստանի և հայ ժողովրդի ուժի, ազատատենչության ու ըմբոստության խորհրդանիշ:
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնե տակառներում 5 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտներից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 250 մլ / 500 մլ / 700 մլ
Կոնյակն անվանակոչվել է հայոց «Մայր գետ» Արաքսի անունով, որը սկիզբ է առնում պատմական Հայաստանի Բյուրակն բարձրավանդակի առվակներից և հոսելով 1072 կմ ընդհանուր երկարությամբ` միանում Կուր գետին:
Արաքսով ներշնչվել են ինչպես հայ, այնպես էլ օտարազգի պատմիչներն ու գրողները: Հռոմեացի նշանավոր բանաստեղծ Վերգիլիոսը (մ.թ.ա. 1-ին դար) Արաքսը պատկերել է որպես Հայաստանի և հայ ժողովրդի ուժի, ազատատենչության ու ըմբոստության խորհրդանիշ:
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 10 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտներից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 250 մլ / 500 մլ / 750 մլ
Կոնյակն անվանակոչվել է հայոց «Մայր գետ» Արաքսի անունով, որը սկիզբ է առնում պատմական Հայաստանի Բյուրակն բարձրավանդակի առվակներից և հոսելով 1072 կմ ընդհանուր երկարությամբ՝ միանում Կուր գետին:
Արաքսով ներշնչվել են ինչպես հայ, այնպես էլ օտարազգի պատմիչներն ու գրողները: Հռոմեացի նշանավոր բանաստեղծ Վերգիլիոսը (մ.թ.ա. 1-ին դար) Արաքսը պատկերել է որպես Հայաստանի և հայ ժողովրդի ուժի, ազատատենչության ու ըմբոստության խորհրդանիշ:
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 15 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտներից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 250 մլ / 500 մլ / 700 մլ
Կոնյակն անվանակոչվել է հայոց «Մայր գետ» Արաքսի անունով, որը սկիզբ է առնում պատմական Հայաստանի Բյուրակն բարձրավանդակի առվակներից և հոսելով 1072 կմ ընդհանուր երկարությամբ` միանում Կուր գետին:
Արաքսով ներշնչվել են ինչպես հայ, այնպես էլ օտարազգի պատմիչներն ու գրողները: Հռոմեացի նշանավոր բանաստեղծ Վերգիլիոսը (մ.թ.ա. 1-ին դար) Արաքսը պատկերել է որպես Հայաստանի և հայ ժողովրդի ուժի, ազատատենչության ու ըմբոստության խորհրդանիշ:
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնե տակառներում 20 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտներից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 250 մլ / 500 մլ / 700 մլ
«Երևանցի»՝ հպարտորեն իրենք իրենց կոչում են Հայաստանի մայրաքաղաքի բնակիչները։ Հե՛նց նրանց պատվին է անվանվել այս կոնյակը։
Շնորհիվ երկար տարիների ընթացքում կաղնե տակառներում հնեցման՝ «Երևանցի» կոնյակը ձեռք է բերում կաղնեփայտի հագեցած բույրերի, վանիլի և տարատեսակ համեմունքների անկրկնելի համային համադրություն։
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 7 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 750 մլ
«Երևանցի»՝ հպարտորեն իրենք իրենց կոչում են Հայաստանի մայրաքաղաքի բնակիչները։ Հե՛նց նրանց պատվին է անվանվել այս կոնյակը։ Շնորհիվ երկար տարիների ընթացքում կաղնե տակառներում հնեցման՝ «Երևանցի» կոնյակը ձեռք է բերում կաղնեփայտի հագեցած բույրերի, վանիլի և տարատեսակ համեմունքների անկրկնելի համային համադրություն։
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 10 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 750 մլ
«Երևանցի»՝ հպարտորեն իրենք իրենց կոչում են Հայաստանի մայրաքաղաքի բնակիչները։ Հե՛նց նրանց պատվին է անվանվել այս կոնյակը։
Շնորհիվ երկար տարիների ընթացքում կաղնե տակառներում հնեցման՝ «Երևանցի» կոնյակը ձեռք է բերում կաղնեփայտի հագեցած բույրերի, վանիլի և տարատեսակ համեմունքների անկրկնելի համային համադրություն։
Այս կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 15 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 750 մլ
«Երևանցի»՝ հպարտորեն իրենք իրենց կոչում են Հայաստանի մայրաքաղաքի բնակիչները։ Հե՛նց նրանց պատվին է անվանվել այս կոնյակը։
Շնորհիվ երկար տարիների ընթացքում կաղնե տակառներում հնեցման՝ «Երևանցի» կոնյակը ձեռք է բերում կաղնեփայտի հագեցած բույրերի, վանիլի և տարատեսակ համեմունքների անկրկնելի համային համադրություն։
«Երևանցի» ծիրանի կոնյակը պատրաստվում է կոնյակագործության ավանդական մեթոդներով՝ կաղնեփայտե տակառներում 15 տարվա հնացմամբ կոնյակի սպիրտից:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 750 մլ
Կոնյակի առանձնահատկություններից են թեթևությունը և ներդաշնակությունը։ Գերակայում են կաղնեփայտի և չրերի համային և բույրային երանգները։
Հնացումը՝ 3 տարի
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 500 մլ
Կոնյակն ունի հաճելի վանիլային քաղցր համ, որը հագեցած է չոր փայտային և մրգային համերի երանգներով: Թեթև ծաղկային և շոկոլադե բույրերը դարձնում են այն իդեալական խմիչք։
Հնացումը՝ 5 տարի
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 500 մլ
Պատրաստված կոնյակագործության լավագույն մեթոդներով`այս կոնյակը հնացվել է կաղնե տակառներում 3 տարի։
Պահել օդափոխվող սենյակում նվազագույնը +5°C ջերմաստիճանային պայմաններում, արևի ուղիղ ճառագայթներից հեռու: Շիշը բացելուց հետո այն ամուր փակել և պահել +5°C-ից +8°C ջերմաստիճանում:
Տարողությունը` 0.5 լ
Թնդությունը` 40%
Պատրաստված կոնյակագործության լավագույն մեթոդներով`այս կոնյակը հնացվել է կաղնե տակառներում 5 տարի։
Պահել օդափոխվող սենյակում նվազագույնը +5°C ջերմաստիճանային պայմաններում, արևի ուղիղ ճառագայթներից հեռու: Շիշը բացելուց հետո այն ամուր փակել և պահել +5°C-ից +8°C ջերմաստիճանում:
Տարողությունը` 0.5 լ
Թնդությունը` 40%
Պատրաստված կոնյակագործության լավագույն մեթոդներով`այս կոնյակը հնեցվել է կաղնե տակառներում 7 տարի։
Պահել օդափոխվող սենյակում նվազագույնը +5°C ջերմաստիճանային պայմաններում, արևի ուղիղ ճառագայթներից հեռու: Շիշը բացելուց հետո այն ամուր փակել և պահել +5°C-ից +8°C ջերմաստիճանում:
Տարողությունը` 0.5 լ
Թնդությունը` 40%
Պատրաստված կոնյակագործության լավագույն մեթոդներով`այս կոնյակը հնացվել է կաղնե տակառներում 10 տարի։
Պահել օդափոխվող սենյակում նվազագույնը +5°C ջերմաստիճանային պայմաններում, արևի ուղիղ ճառագայթներից հեռու: Շիշը բացելուց հետո այն ամուր փակել և պահել +5°C-ից +8°C ջերմաստիճանում:
Տարողությունը` 0.5 լ
Թնդությունը` 40%
Արաբո Կոնյակի լեգենդը
1956 թվականին Խորհրդային Միության ժամանակ Մոսկվա էին եկել Արա և Բոնդո անունով 2 տղա՝ Գյուղտնտեսական բուհ ընդունվելու համար, որոնք երազում էին կոնյակի արտադրության մասին։
Այդ կիրքը յուրաքանչյուրի մոտ յուրովի է արտահայտվել՝ Բոնդոն ծնունդով Արևելյան Վրաստանից (Կախեթիա), և Արան՝ Հարավ-Արևելյան Հայաստանից (Վայոց Ձորի մարզ),
այս հովիտները գովերգվում և փառաբանվում են իրենց խաղողի այգիներով, և տղաները միշտ հնարավորություն են ունեցել հետևել բերքահավաքին և լսել գինեգործների պատմությունները:
Երկու տղաներն էլ վաղ տարիքից հետաքրքրություն են ունեցել այդ արվեստի նկատմամբ, իսկ Արան նաև արյան մեջ է կրել այն: Նրա պապիկը՝ Արա ավագը, զբաղվել է կոնյակի արտադրությամբ, և թոռը գյուղում հաճախ է մտել նկուղ և ուսումնասիրել պապիկի գրառումները, կոնյակները և մոռացված տակառները, քանի որ ընտանիքում ոչ ոք չի շարունակել պապիկի սկսած գործը, նրանք ժամանակի ընթացում մոռացվել են։
Բուհն ավարտելուց հետո տղաները գնացին ամեն մեկը իր ճանապարհով՝ դեպի գինու-կոնյակի արվեստի ուսումնասիրություն և հասկացություն։
Երկար տարիներ անց, չնայած այն հանգամանքին, որ ճանապարհները տարբեր էին, նրանք կրկին խաչվեցին, բայց այժմ նրանք տիրապետում են բավականաչափ տեղեկատվության, ունեն փորձ և գիտելիքներ կոնյակի սպիրտը շարունակելու և կատարելագործելու և ստեղծելու խառնուրդ, որտեղ կպահվեն այն բոլոր պատմություններն ու գաղտնիքները, որոնք
Արա ավագից բացի ոչ մեկին հայտնի չեն:
Պահպանվել են 30 և ավել տարիների կոնյակի սպիրտներ, որոնք համարվում են կոլեկցիոն հրատարակություններ:
Արաբո Արայի անունն է՝ ի պատիվ պապիկի և թոռան, Բոնդո՝ Արա կրտսերի մտերիմ ընկերոջ:
Կոնյակը կարելի է համարել լեգենդար և հարուստ իր պատմությամբ, այն հայ-վրացական կոնյակի պատմության մեջ հայտնագործություն է, սա բարեկամության և ավանդույթների խորհրդանիշ է, որպես Սուրբ Երրորդություն, սա հեռավոր անցյալի, ներկայի և ապագայի միավորումն է: Թոռները, ինչպես նաև նրանց ծոռները կպահպանեն մոռացված, բայց վերածնված Արաբոյի փյունիկյան կոնյակի ավանդույթներն ու գաղտնիքները:
Պիտակի վրա նշված է ծառը՝ որպես երկու ընկերների խորհրդանիշ, որոնք շատ վաղուց են վերսկսել և կատարելագործել սկսածը, և արմատները, որոնք խորհրդանշում են պատմությունն ու հասկացնում, թե որքան խորն ու ավանդական է այդ գաղափարը ։
Պիտակի գույնը խորհրդանշում է գաղտնիքը և կիրքը, որոնք այս կոնյակի հիմնական բաղադրիչներից են:
4-ամյա կոնյակի պիտակի վրա գրված է բարի բառը, որ հայերեն նշանակում է բարի: Բարի գրությունը գրվել է այն տակառի վրա, որտեղ պահվում էր պապիկի կողմից մշակված վերջին կոնյակը, և դա այդպես էլ առեղծված մնաց, թե ինչու է պապիկը գրել հենց այդ բառը:
Եվ այս բառը գրված է հենց 4-ամյա կոնյակի վրա, քանի որ Արան 4 տարեկան էր, երբ մահացավ նրա պապը և իր հետևից թողեց Արաբո խորհրդավոր և լեգենդար կոնյակը:
Թնդությունը՝ 40%
Տարողությունը՝ 0,7 մլ / 0,5 մլ / 0,25 մլ